lauantai 8. tammikuuta 2011

4-5.1 Antigua, söpönen pikku kaupunki Guatemalassa

Saavumme puolenpäivän aikoihin bussilla Antiguahun. Kuljettajamme on ajanut melkoista vauhtia pikkubussiamme Hondurasista, sillä tiet eivät aina ole olleet ihan ensiluokkaisia ja vuoristoakin ylä- ja alamäkineen oli yllättävän paljon. Minibussissa oli tunnelmaa, kun sinne ahtautui 15 ihmistä, Jaanakin istui puolet matkalla vain toisella pakaralla penkillään. Tavarat saimme onneksi sidottua narulla bussin katolle, vain pari kertaa piti pysähtyä korjaamaan reppuja, kun joku huomasi repun roikkuvan niin reunalla, että joutui kannattelemaan sitä ikkunasta J. Kuljettaja ajoi ehkä välillä kaarteissa vain kahden renkaan varassa. Pääsimme kuitenkin perille ehjin nahoin.


Antiguassa meillä kävi tuuri, 200 metriä bussiasemalta käveltyämme, löysimme soman pikkuhotellin, CasaPinon, jossa olit tilaa mistä valita huone. Itse asiassa lähtiessämme seuraavana päivänä ja heidän kirjatessa tietojamme varauskirjaan, huomasimme, että olimme ainoat asiakkaat kolmeen päivään J.  No se ei meitä haitannut, saamamme huoneet olivat aivan ihanat, sängyt pehmeät, suihku ihan luksusta lämpimine vesineen ja isoine paksuine pyyhkeineen. Lisäksi huoneemme sijaitsi hotellin perällä ja siellä oli niin rauhallista ja hiljaista nukkua. Aamiainen oli paras tähän mennessä ja palvelu pelasi ainoina asiakkaina. Tunnelma talossa oli kuin luostarissa (ja sänkymme yläpuolella olikin risti, joten ilmeisesti tämä oli jonkun kirkon majapaikka), täällä oli paljon henkilökuntaa vain meitä varten ja tätä voi suositella muillekin tänne tuleville, hinta-laatu suhde on suorastaan loistava.


Antigua on matala kaupunki, täynnä pieniä, somia, värikkäitä taloja. Kaupunki on laaja ja siellä voi tehdä hyviä ostoksia, syödä hyvin ja opiskella halvalla espanjaa yksityistunneilla (on oikein kuuluisa siitä). Täällä on myös paljon reppumatkailijoita, jotka tuovat mukanaan paljon palvelujen tarjoajia, kaupunki on täynnä pieniä matkatoimistoja, jotka järjestävä varsin kohtuuhintaisia matkoja ja retkiä ihan minne vaan. Ja hyviä retkijohteita riittää lähituntumassa, on tulivuoria, markkinoita, kansallispuistoja jne. Täällä voisi oikeasti asustella pidempäänkin.



Me söimme täällä yhden matkamme parhaista aterioista, se oli seisovassa puffet, jossa ravintolaan sisään mennessä valittiin todella hyvistä paikallisruoista koostuvasta pöydästä haluamansa ja tarjoilijat toivat ne sitten pöytään juomien kanssa. Me söimme täällä ihanaa ruukuissa haudutettua lihapataa, erilaisia pihvejä, salaatteja, riisiä, papuja ja tortillaleipiä. Todella hyvää ja lasku neljältä hengeltä juomineen 30 euroa, onhan se kalliimpi kuin noissa aiemmissa paikoissa, mutta kyllä sen arvoinen.

Antiguassa saimme myös vihdoin vaihdettua euromme, niitähän ei noteerata juuri missään näissä maissa, Costa Ricassa olisi ollut tämän lisäksi ainoa mahdollisuus vaihtaa niitä. Kysyttyämme turistineuvonnasta vaihtopaikkaa (kun jo kaksi pankkia ennen tätä oli kieltäytynyt vaihtamasta euroja), kertoivat ettei näin uuden vuoden jälkeen niitä saa missään vaihdettua, koska rahamarkkinat ovat vielä sekaisin vuoden vaihtumisen jälkeen ja todellista kurssia ei tiedä kukaan. Toinen neuvojista järkkäsi viimein jonkun kaverinsa hotelliin vaihtomahdollisuuden huonolla kurssilla, jonka jätimme käyttämättä. Illemmalla löysimme sivukujalta international Bankin, jossa saimme helposti vaihdettua rahamme hyvään kurssiin. Aina ei kannata kysyä keskusturistineuvonnastakaan, vaan etsiä itse. Sama pätee täällä majoituksiin ja retkiin, olemme aina itse löytäneet yleensä parhaimmat ja edullisimmat.



Täällä järjestimme myös matkamme jatko-osat, ostimme liput Atilan järvelle, varasimme kivan majoituksen paikallislehden mainoksen perusteella ja ostimme liput sunnuntaina luksusyöbussiin pohjoiseen Tikaliin, Antigua on siis oikein hyvä paikka hoitaa kaikki perusasiat kuntoon matkaa varten, vaikka ehdimme kyllä tekemään tässä välissä pikkuostoksia ja ihastelemaan somia taloja ja kujasia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti