lauantai 8. tammikuuta 2011

6.1 Markkinoilla Chichicastenangossa

Torstaisin ja sunnuntaisian Chischicastenangossa valtakunnan suurimmat markkinat, ja niinpä meidänkin oli päästävä sinne. Ostimme Atilasta edestakaiset bussimatkat tunnin päässä sijaitsevaan paikaan ja shoppailimme koko päivän markkinoilla.

        
              
Markkinat olivat värikkäät ja tarjolla oli jos minkälaista tavaraa. Tavaroiden väriloiston keskellä oli ihanaa katsella ja kuvailla paikallisia ihmisiä, jotka olivat tulleet vuorilta myymään käsitöitään ja olivat pukeutuneet värikkäisiin vuoristolaisvaatteisiin; naiset olivat kauniita pitkissä hameissaan ja  käsinkirjailluissa paidoissaan, monilla oli vauva kietaistuna huiviin, miehet puolestaan olivat komeita stetsoneissaan ja todella kirjavissa puseroissa ja housuissaan. Olimme varautuneet jo etukäteen, että ostamme täältä kaikki mahdolliset matkamuistot, mutta loppujen lopuksi emme kovin paljon ostelleet. Käsityöt ovat kyllä todella kauniita, mutta ovat vähän liian värikkäitä meidän kotiin. Ostimme kuitenkin kaitaliinoja, seinävaatteita, keittiötekstiilejä, paikallista musiikkia ja koruja. Lapset saivat lisäksi puukkoja, katurolekseja ja jotain muuta pientä krääsää.





Markkinapäivä oli kaiken kaikkiaan antoisa ja sitä ei kannata jättää väliin täällä liikkuessaan, mutta ensin tavarapaljoutta katsellessa tulee tunne, että oi miten ihania juttuja täällä onkaan, mä haluun ostaa kaikkea (nehän on niin halpojakin täällä), mutta pidempää katseltua tavaraan alkaa jotenkin kyllästyä ja tajuaa että ilman näitäkin voi elää J



Paluumatkalta markkinoilta nähtiin hautajaissaattue

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti